vineri, 6 martie 2009

O FLOARE MAMEI


LA SCOALA GEN."DR.AUREL VLAD" ORASTIE , CONSILIUL ELEVILOR IN COLABORARE CU BIBLIOTECA SCOLII SI CORUL "VLASTARELE ORASTIEI" AU OFERIT DOAMNELOR SI DOMNISOARELOR DIN SCOALA, UN MANUNCHI DE VERSURI, CANTECE SI FLORI CU PRILEJUL MINUNATEI ZILE DE 8 MARTIE.

MOMENT ORGANIZATORIC CONDUS DE : DR.ING.MIRELA SUSAN BIB. RAMAONA DANCSOREA PROF. ELI PETRU ANDRONE

Sarbatoarea ta si a primaverii Ultima ninsoare-ncarca merii.Dar curand ei plini vor fi de floare! Martie, mamico, sarbatoare! Sarbatoarea ta si-a primaverii!



Mama
Mama - cel dintai cuvant, cel mai dulce zambet, cel mai sincer suflet, cel din urma vis. Cea mai dulce voce, cea mai grea durere, cea mai mandra floare, cea mai scumpa carte. Mama - lacrima tarzie, vesnica icoana, inger de-naltare, candela aprinsa!Candela a vietii, care nu se stinge, care lumineaza si pe veci vegheaza!
Mamica mea
Ziua de 8 Martie imi ofera prilejul potrivit pentru a-ti spune cat de mult insemni pentru mine. Vreau sa-ti multumesc pentru tot ceea ce am invatat de la tine: cum sa daruiesc neconditionat, cum sa am increde in mine. Tu ai fost cea care m-a iubit fara a cere nimic in schimb, tu esti cea care mi-a oferit sprijin si incurajari cand aveam nevoie, tu ai fost mereu alaturi de mine cand viata parea impotriva mea.Te iubesc, mamica mea...
Pentru mama Unei singure fiinte din viata mea ii datorez tot ceea ce eu am si ceea ce sunt azi. Ea mi-a dat nastere, m-a crescut si m-a invatat sa iubesc. Nu exista cuvinte care sa o descrie!



DAR SA NU-L UITAM NICI PE TATA

Tata, eu nu stiu de ce
Nu te-au pus in cantece
Ca pe maiculita mea
Care viata datu-mi-a.
Tu ca dansa ne iubesti
Si ca ea imbatranesti,
Tata.
Rele-n viata sunt de-ajuns,
Daca plangi, tu plangi pe-ascuns.
Mai iei cate-un paharut,
Dar nu uiti sa ne saruti,
Tata.

La necaz si bucurii
Tu ai, tata, multi copii,
Ca si mama-i pruncul tau,
O feresti de tot ce-i rau.
Asta-i bogatia ta
Si nu-ti trebuie alta,
Tata.
Nu ne spui vorbe de dor,
Dar ades in locul lor
Mana tu pe cap ne-o pui
Si mai draga vorba nu-i.
Mai mult taci decat vorbesti,
Dar noi stim ca ne iubesti,
Tata.


Poezia TATA de Grigore Vieru